Публикации МЦ Инго: Як правильно купати дитину?

Вхід

Чи через СМС
Або
Реєстрація на сайті Відновити пароль

Як правильно купати дитину?

Педіатр Медичного центру «Інго» - Бесєдіна Оксана Олександрівна розповіла в цій статті про те, як правильно купати немовлят.

Купання новонародженого можна проводити практично одразу після виписки його з пологового будинку, за умови, що пупковий остаточок відпав, а пупкова ранка чиста і заживає без ускладнень.

Основні правила купання немовлят:

  •     Дітей до місяця потрібно купати виключно в кип'яченій воді. Для цього в першій половині дня, в залежності від розмірів вашої ванночки, треба закип'ятити 6-8 літрів води. Це необхідно для того, щоб вода встигла охолонути до потрібної температури до моменту купання.
  •     Для купання немовляти потрібно заварити відвар трав. Це можуть бути ромашка і череда, крім того за призначенням лікаря може використовуватися додаткова комбінація трав. В аптеці ви можете придбати спеціальні збори для купання, наприклад заспокійливий збір. Для приготування відвару вам знадобиться дві столові ложки трав або два пакетика збору. Готовий відвар потрібно процідити в ванночку, і розбавити його холодною кип'яченою водою.
  •     Використовуйте спеціальний термометр і доведіть температуру води у ванні до 37 градусів.
  •     Перше купання дитини не повинно тривати довше 5-7 хвилин. Надалі, якщо дитина добре переносить водні процедури, час купання можна довести до 15 хвилин.
  •     Для першого купання немовляти оберніть дитину в пелюшку і потихеньку, починаючи з ніг, занурюйте обережно у воду. Це необхідно для того, щоб малюк звикав до водички і не злякався.
  •     Не слід використовувати мило і шампунь при кожному купанні. Голову дитині можна мити шампунем раз в тиждень.
Після того, як малюку виповниться місяць, можна починати купати його в проточній воді і давати йому плавати у великій ванні. Починати заняття з плавання в домашній ванні слід також при температурі води 37 градусів, потім поступово, ви можете знизити її до 28 градусів, але тільки в тому випадку, якщо дитина активно плаває, а не просто лежить у воді. Для того щоб дитині було простіше плавати у великій ванні, можна використовувати спеціальні надувні круги. Пам'ятайте, що плавання малюка у великій ванні — це завжди дуже відповідальний процес, тому ніколи не залишайте його без нагляду дорослого!

Плавання — це відмінний спосіб зміцнення організму. Нехай ваші дітки будуть здорові!

Всі НОВИНИ

Мережа Клінік Інго

Залиште нам повідомлення
Залишити попередню заявку на прийом Ви можете через окрему форму. Виберіть лікаря
Відправити
Корисна інформація

Ми турбуємось про Ваше здорове майбутнє та допомагаємо знайти у сучасному ритмі життя ту «золоту середину», що забезпечує баланс між соціальним успіхом та гарним здоров’ям.

В усіх клініках "ІНГО" діють єдині тарифи.

Публічний договір оферти

Фінансові показники