Публикации МЦ Инго: Як правильно сповивати дитини? І чи потрібно це робити?

Вхід

Чи через СМС
Або
Реєстрація на сайті Відновити пароль

Як правильно сповивати дитину? І чи потрібно це робити?

Питання «чи потрібно сповивати дитину?» «і як правильно це робити?» хвилює багатьох молодих батьків. Допоможе розібратися в цьому нелегкому питанні Чевокіна Тетяна Михайлівна - дитячий невролог Медичного центру «Інго».

Лікар-невролог МЦ «Інго» зазначає, що однозначно правильної відповіді вам не дасть жоден лікар, тому питання про те, чи потрібно сповивати дитину кожній матусі доведеться вирішувати самостійно.

І для того, щоб зробити свій вибір, сучасні мами керуються розхожими думками. В першу чергу, всі згадують висловлювання наших бабусь про те, що «якщо дитину сповивати, то у неї буде рівна спина». При цьому доведено, що діти, яких сповивали, і яких не сповивали, з однаковою частотою мають проблеми з поставою. Тому аргументом «ЗА» дана версія виступати не може.

Другий момент діє на користь сповивання, про який говорять ті ж наші бабусі — це боротьба з гіпертонусом. І це також помилкова думка, оскільки насправді, при сповиванні ніякої боротьби з гіпертонусом не відбувається.

Однак варто звернути увагу на те, що новонароджена дитина вийшла з утроби матері, де їй було тепло, комфортно і трохи тісно, ​​тому, коли вона виявляється у великому світі, вона може почати лякатися. Малюк може лякатися власних ручок уві сні, коли їх підкидає. І ось цей момент підкидання уві сні, може негативно позначитися на емоційному стані дитини. Тому наш дитячий лікар-невролог говорить про те, що дітей, які спокійно сплять в штанцях і кофтинах можна не сповивати і, навпаки, рекомендує сповивати тих малюків, які не можуть з народження спати в одязі і постійно себе пробуджують.

Скільки часу доведеться сповивати дитину?

Тут потрібно приймати рішення індивідуально. Одному малюкові вистачить 2-3-х тижнів, а іншого доведеться сповивати і до 6 місяців. Крім того, сповивання допоможе відчувати себе більш комфортно тим малюкам, які народилися в зимовий період часу. Це пов'язано з тим, що терморегуляція у маленьких дітей не досконала, і сповивання може запобігти переохолодженню.

Способи сповивання дитини

  •     «Туге сповивання» — це найстаріший спосіб, яким користувалися ще наші бабусі і прабабусі. При такому варіанті сповивання дитина викладається з максимально випрямленими ручками і ніжками і, таким чином, туго сповивається. Даний спосіб допоможе вам уникнути підкидань кінцівок, однак туге сповивання не дозволяє рухатися дитині, тому не варто тримати малюка тривалий час в такому стані, а краще взагалі не використовувати цей тип сповивання. Тетяна Михайлівна не рекомендує туго сповивати малюка, тому що сповивання саме таким методом не тільки не робить спинку рівною і не допомагає впоратися з гіпертонусом, але ще і уповільнює розвиток рухових і тактильних процесів у дітей.
  •     «Вільне сповивання» -— цей спосіб сьогодні вважається найкращим. При такому сповиванні ручки дитини згинаються в ліктьовому суглобі і притискаються до грудей, а ніжки — згинаються в тазостегнових і колінних суглобах, тому дитина ніби повторює позу ембріона і відчуває себе комфортно. При такому сповиванні малюк не буде підкидатися і будити себе ручками, але зможе ними рухати і спостерігати за ними. Даний спосіб сповивання можна використовувати досить довго.
  •     «Широке сповивання» — цей спосіб застосовується за рекомендацією лікаря в тому випадку, якщо у дитини є проблеми з тазостегновим суглобом. При такому сповиванні ніжки малюка розходяться максимально широко, а між ними знаходиться валик.
Дорогі матусі, ми хочемо, щоб ваші діти спали спокійно, і давали спати вам і вашим близьким.

Всі НОВИНИ

Мережа Клінік Інго

Залиште нам повідомлення
Залишити попередню заявку на прийом Ви можете через окрему форму. Виберіть лікаря
Відправити
Корисна інформація

Ми турбуємось про Ваше здорове майбутнє та допомагаємо знайти у сучасному ритмі життя ту «золоту середину», що забезпечує баланс між соціальним успіхом та гарним здоров’ям.

В усіх клініках "ІНГО" діють єдині тарифи.

Публічний договір оферти

Фінансові показники