Публикации МЦ Инго: Скільки солодощів можна давати дітям?

Вхід

Чи через СМС
Або
Реєстрація на сайті Відновити пароль

Скільки солодощів можна давати дітям?

Абсолютно всі діти люблять солодке, а кожну маму цікавить питання, скільки ж можна давати солодощів дитині, щоб не нашкодити здоров'ю малюка. Розібратися в цьому питанні допоможе педіатр і дитячий гастроентеролог медичного центру «Інго» — Бурчак Олена Костянтинівна.

До складу більшості сучасних солодощів входить цукор, який є складним вуглеводом і розщеплюється в організмі на глюкозу і фруктозу. Глюкоза — це життєво необхідне джерело енергії, життєво необхідне для організму дитини, що росте.

Перше знайомство з солодощами у дитини відбувається в період новонародженості. З грудним молоком дитина отримує молочний цукор — лактозу, що включається до складу дитячих сумішей. Тому якщо малюк знаходиться на штучному вигодовуванні, він теж з самого народження отримує лактозу, що робить молоко або суміш солодшою і дає необхідну кількість вуглеводів для повноцінного розвитку дитини. З введенням прикорму, малюк починає отримувати вуглеводи з фруктових і овочевих пюре та каш.

Ягоди і фрукти містять фруктозу, яка є натуральним цукром і не викликає стрибків рівня цукру в крові, а також сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт дитини, на її імунітет і апетит. Немає необхідності підсолоджувати фрукти, фруктові пюре, каші та соки, оскільки дитину потрібно знайомити з натуральними смаками продуктів, а мами повинні допомогти їй правильно сформувати смакові сприйняття продукту.

До року не рекомендується додавати цукор в їжу. Після року можна підсолоджувати продукти цукром, або вживати продукти, що містять промисловий цукор. Норма споживання цукру для дитини в день складає 50-60 грам — це приблизно дві столові ложки.

Через ризик виникнення алергії, шоколад дітям давати не рекомендується. Крім того, в цьому продукті міститься багато жирів, які можуть несприятливо впливати на незрілу ферментну систему шлунково-кишкового тракту малюка.

Карамель не варто давати дітям до 3-4 років, оскільки є великий ризик, що малюк може вдавитися. Маленьких дітей краще починати знайомити з солодкими продуктами, які готуються на ягідно-фруктовій основі — це зефір, пастила, мармелад. Кращим для початку знайомства дитини з солодким буде зефір, оскильки він готується з яблучного пюре і білків, збитих з цукром. При цьому важливо пам'ятати про норму цукру для дитячого організму і давати дитині не більше двох зефіринок на день.

Якщо говорити про мед для дітей, то цей натуральний продукт дуже корисний для підростаючого малюка, він підвищує імунітет і апетит, сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт, має антимікробні властивості. Однак, даючи мед дитині необхідно пам'ятати про високий ризик алергії на продукти бджільництва. Саме тому мед можна починати давати дітям після року, додаючи потроху в каші або печиво домашнього виробництва, тільки після того, як ви переконаєтеся, що у дитини немає алергії на мед. При відсутності алергічних реакцій дітям після року слід давати не більше 1-2 чайної ложечки меду вна день.

Замінити солодощі дитині можна сухофруктами. У фініках, куразі, чорносливі міститься багато корисних мікроелементів, вітамінів і корисної клітковини. На добу дітям можна давати 50-100 грам — це близько 4 ягідки в день. Щоб урізноманітнити меню мами можуть самостійно приготувати дитині цукерки або мюслі з сухофруктів, на щастя зараз в мережі є безліч домашніх рецептів.

Необхідно пам'ятати, що солодке дітям потрібно давати після основного прийому їжі або на полуденний прийом їжі. Ні в якому разі не можна додавати малюкам в їжу штучні замінники цукру.

Знайомте своїх дітей з культурою харчування з раннього віку, формуйте для них правильний раціон харчування. Пам'ятайте, що здоров'я дітей в руках батьків.

Всі НОВИНИ

Мережа Клінік Інго

Залиште нам повідомлення
Залишити попередню заявку на прийом Ви можете через окрему форму. Виберіть лікаря
Відправити
Корисна інформація

Ми турбуємось про Ваше здорове майбутнє та допомагаємо знайти у сучасному ритмі життя ту «золоту середину», що забезпечує баланс між соціальним успіхом та гарним здоров’ям.

В усіх клініках "ІНГО" діють єдині тарифи.

Публічний договір оферти

Фінансові показники