Публикации МЦ Инго: Як швидко і легко привчити дитину до горщика?

Вхід

Чи через СМС
Або
Реєстрація на сайті Відновити пароль

Як швидко і легко привчити дитину до горщика?

Всіх молодих матусь хвилює питання про те, як привчити дитину до горщика. Дитячий лікар-невролог медичного центру "Інго" - Чевокіна Тетяна Михайлівна, надала деякі рекомендації, дотримуючись яких процес привчання малюка до горщика пройде швидко і легко.

Щоб почати процес привчання дитини до горщика, в першу чергу слід визначити вік, з якого буде проводитися навчання малюка ходити на горщик. Лікар-невролог МЦ "Інго" радить не починати привчати до горщика раніше одного року, оскільки для того щоб у малюка виробилася ця звичка, він має розуміти звернену до нього мову і сам міг би висловлювати свої бажання. Таким чином, оптимальний вік для формування досвіду користування горщиком вважається від 1,2 до 3 років. Але при цьому сам момент початку привчання потрібно індивідуально визначати для кожної дитини окремо.

Правила привчання до горщика:

Батьки мають бути готові до того, що привчання до горщика не відбудеться одразу і займе деякий час. У всіх дітей це відбувається по-різному, комусь знадобиться 2-3 тижні, а хтось буде звикати до горщика 5-6 місяців.

Памперс потрібно обов'язково зняти. Це необхідно зробити для того, щоб дитина знайомилася зі своїм тілом і зрозуміла за допомогою яких органів вона ходить в туалет.

Одягати трусики. Так дитина відчує дискомфорт від того, що намочила трусики і зрозуміє наскільки комфортно бути сухою.

Купівля горщика. Він повинен бути якісним, яскравим, що привертає увагу. Добре буде, якщо він буде у формі машинки, крісла або улюбленої тварини. Знайомство з горщиком. Принісши додому горщик, поставте його на видне місце, щоб у малюка була можливість його вивчити і помацати, посадіть дитину на горщик і поясніть, навіщо він потрібен. Спочатку це можна зробити навіть в одязі. Далі можна показати дитині, як потрібно ходити на горщик, але тільки хлопчикам повинен подавати приклад старший брат або батько, а дівчаткам — старша сестра чи мама.

Перший час висаджуйте дитину на горщик 3-4 рази на день на 5 хвилин, в цей час розкажіть їй казку про горщик або погортайте з ним книжку. Наступним етапом привчання до горщика стане встановлення режимних моментів. Ви повинні взяти собі за правило обов'язково висаджувати малюка на горщик до і після сну, до і після прогулянки, після їжі, а також після того, як дитина попила водички. Не забувайте одразу привчати дитину до гігієни, і після кожного сечовипускання мити малюкові ручки.

У період привчання до горщика обов'язково хваліть дитину, якщо у нього вийшло сходити на горщик, тільки робіть це м'яко, щоб не отримати зворотного ефекту. Ніколи не сваріть дитину за те, що вона посиділа на горщику, але «результату» немає. Не вийшло цього разу, вийде наступного.

Виходячи на вулицю, памперси вдягати теж не варто, тому візьміть з собою кілька пар трусиків, які ви будете міняти при необхідності. Поясніть дитині, що якщо вона захоче в туалет, нехай скаже вам про це, і ви підете «поливати травичку». Пам'ятайте, що діти можуть загратися і забути про ваше прохання, не лайте малюка, якщо трусики виявляться мокрими.

Під час привчання малюка до горщика батьки мають бути дуже уважними до нього, повинні стежити за його мімікою, чути, коли він починає кректати або перестає грати, в цей момент дитині потрібно запропонувати пописяти і посадити його на горщик.

Привчання до горщика в нічний час, ви можете починати тільки після того, як дитина повністю засвоїла навик користування горщиком в денний час. Під час сну, дитячий організм себе не контролює, тому у дітей нічний енурез може зберігатися до шести років.

МЦ «Інго» бажає вам якомога швидше засвоїти навички користування горщиком!

Всі НОВИНИ

Мережа Клінік Інго

Залиште нам повідомлення
Залишити попередню заявку на прийом Ви можете через окрему форму. Виберіть лікаря
Відправити
Корисна інформація

Ми турбуємось про Ваше здорове майбутнє та допомагаємо знайти у сучасному ритмі життя ту «золоту середину», що забезпечує баланс між соціальним успіхом та гарним здоров’ям.

В усіх клініках "ІНГО" діють єдині тарифи.

Публічний договір оферти

Фінансові показники