Публикации МЦ Инго: Як правильно сидіти за партою і носити шкільний рюкзак? Про розвиток правильної постави у дітей

Вхід

Чи через СМС
Або
Реєстрація на сайті Відновити пароль

Як правильно сидіти за партою і носити шкільний рюкзак? Про розвиток правильної постави у дітей

Дитячий ортопед-травматолог медичного центру «Інго» Таргоня Ярослав Георгійович розповів про те, що потрібно робити для формування правильної постави у дітей.

Щодня діти повинні займатися на свіжому повітрі фізичною активністю. Це можуть бути прогулянки на вулиці, заняття спортом, танці або просто гра в пісочниці.

Для того щоб у дитини не розвивався сколіоз і формувалася правильна постава, потрібно навчити її тримати своє тіло в просторі. Для цього підведіть його до будь-якої стіні, до дверей, або до будь-якої рівної поверхні, і щільно присуньте до поверхні п'ятки, таз, плечі і голову, нехай дитина запам'ятає це положення. Ви повинні пояснити їй, що в такому положенні вона завжди повинна тримати своє тіло. Чим частіше ви будете повторювати з дитиною цю вправу, тим швидше вона запам'ятає, що спинку, плечі і голову потрібно тримати прямо, а значить, у неї буде формуватися правильна постава.

Щодня дитина проводить багато часу сидячи, тому важливим елементом правильного розвитку опорно-рухової системи та постави є правильно підібрані меблі. Стільчик потрібно вибирати такий, щоб між стегном і тулубом виходив кут 90 градусів, ніжки повинні повністю стояти всією стопою на підлозі, між стегном і гомілкою також повинен утворюватися кут 90 градусів. Важливо, щоб дитячий стільчик не мав підлокітників, а спинка була рівною. Це необхідно для того, щоб дитина не відкидалася назад і не спиралася під час занять на одну або іншу сторону, оскільки це може призвести до деформації хребта.

Що стосується вибору столу для формування правильної постави у дітей, то між столом і дитиною, що сидить на стільці, повинна проходити її долоню. При цьому, коли малюк кладе руки на стіл або займається за ним, спина малюка має залишатися рівною.

Звертайте увагу на освітлення, світло повинне падати з лівого боку, якщо дитина правша і праворуч — якщо лівша.

Як правильно вибирати і носити рюкзак?

Вибираючи ранець для своєї дитини, звертайте увагу на те, щоб лямки були широкі і м'які зсередини, так вони не будуть передавлювати плечі.

Крім того, ранець не повинен бути дуже широким і виступати за плечі дитини. Краще віддавати перевагу моделям з ортопедичною спинкою, оскільки вона зменшує стомлюваність. Носити рюкзак потрібно строго на рівні спини, в іншому випадку, навантаження буде розподілятися неправильно, що може привести до деформації хребта.

Піклуйтесь про здоров'я своєї дитини!

Всі НОВИНИ

Мережа Клінік Інго

Залиште нам повідомлення
Залишити попередню заявку на прийом Ви можете через окрему форму. Виберіть лікаря
Відправити
Корисна інформація

Ми турбуємось про Ваше здорове майбутнє та допомагаємо знайти у сучасному ритмі життя ту «золоту середину», що забезпечує баланс між соціальним успіхом та гарним здоров’ям.

В усіх клініках "ІНГО" діють єдині тарифи.

Публічний договір оферти

Фінансові показники